Hvordan holde hjemmet ditt trygt for skadedyr

 

Om høsten og vinteren trekker skadedyr som rotter og mus inn i hus for å søke etter mat, et sted å beskytte seg fra kulde og et godt sted å formere seg. Derfor er det viktig for huseiere å sikre at hjemmene deres er forberedt på de negative virkningene av denne årstiden. Selv om du ikke har opplevd å få skadedyr inn  huset ditt tildligere, betyr ikke det at de ikke finne veien til akkurat ditt hus denne høsten. Alle boligeiere bør ta en kontroll av sin bolig på høsten for å sjekke at alle åpninger, hull og sprekker er sikret slik at skadedyr kommer til et sikret hjem. Vet du ikke hva du skal se etter kan du følge disse seks tipsene for forebygging av skadedyr.

Øk innsatsen for skadedyrbekjempelse før vinteren

Sprekker skal tettes med musebørster eller annet egnet materiale for å hindre adkomst. I mindre hull og sprekker kan man bruke annen tetningsmasse, eksisterende vannskader bør repareres, og bolig bør kontrolleres slik at vannet kan strømme bort fra fundamentet. Dessuten bør oppvekstplasser for skadedyr som søppeldunker og annet plasseres langt nok unna boligen for å ikke skape gode forhold for skadedyr.

Fjern forurenset mat og skadet rusk for å unngå fluer og gnagere

Bortskjemt mat forårsaket av lange strømbrudd i dårlig vær kan invitere fluer inn i hjemmet ditt. Fluer yngler i råtten mat, og kan potensielt utsette familiemedlemmer for sykdom. Plasser bortskjemt mat i en forseglet søppelkasse utenfor huset for å tiltrekke fluer. Matrester og rot kan også tiltrekke seg gnagere på jakt etter mat og ly. Derfor er det avgjørende å sikre at kassert mat hentes av søppelbilen i tide. Disse arbeiderne prioriterer vanligvis å håndtere vanlig søppel fremfor byggeavfall etter en naturkatastrofe, så huseiere bør skille disse materialene for å sikre at søppelet blir plukket opp raskt og ordne avfallshauger vekk fra hjemmet.

Identifiser og vurder vannskader for å hindre maurinvasjon.

Råtnende tre, vannskader, kan tiltrekke maur, et skadedyr som stille kan tygge gjennom hjemmets tregulv og terrassebord, og forårsake store skader over tid. I tillegg kan overflødig fuktighet rundt eiendommen din overmette jorda og føre til at underjordiske insekter, som maur, søker høyere grunn og ly inne i hjemmet ditt. For å redusere disse truslene, fjern råtnende rusk som kan inneholde skadedyr, reparer skadede rør som kan lekke, og sørg for at eiendommen din skråner bort fra hjemmet ditt for å forhindre at vann samler seg rundt strukturens fundament.

Se etter åpninger forårsaket av strukturelle skader

Høy vind, regn og hagl kan skade hjem og fortrenge dyreliv i nærheten. Denne uheldige kombinasjonen oppmuntrer større skadedyr som rotter og mus til å søke tilflukt i hjemmene. Skadede tak, vegger og fundamenter kan være innbydende inngangspunkter for disse og andre smådyr som leter etter ly. Se etter tegn på skader på utsiden av hjemmet og reparer det så snart som mulig. Tett også åpninger rundt vinduer og dører med fugemasse og stålull for ytterligere å stengfe ute skadedyr.

Kontakt en skadedyrbekjemper for en boliginspeksjon

Hvis du mistenker eller har skadedyrsangrep i hjemmet ditt, kontakt en autorisert skadedyrbekjemper å utføre en inspeksjon og samarbeide med deg om å utvikle en behandlingsplan. En profesjonell evaluering kan bidra til å identifisere eventuelle problemer før de kommer ut av kontroll.

 

Leave a Comment