6 effektive tips mot maur

maur

Enkle forebyggingstips du kan gjøre i dag for å bli kvitt maur

Hvis du aldri har møtt maur i huset, kontoret eller skolen, regn deg selv blant de heldige få. Men hvis du er som folk flest, har du kjempet en god del av kampene mot dette irriterende skadedyret – enten det er et reir av stokkmaur i hagen din eller en invasjon med sukkermaur som marsjerer over kjøkkenbenken din.

 

Maur er det mest plagsomme skadedyret i Norge. Flere typer er kjent for å angripe hjem og andre strukturer. Så det er ikke overraskende at så mange mennesker rapporterer å ha problemer med dette skadedyret.

 

Det er imidlertid noen enkle grep som huseiere kan ta for å redusere sjansene for utilsiktet å invitere maur inn i hjemmet ditt.

 

Kjenn de stedene de oftest oppholder seg

Det er nok ikke overraskende å høre at maur oftest angriper kjøkken. Tross alt er kjøkken fulle av mat og vann, alle maur (så vel som alle andre skadedyr) trenger mat og vann for å overleve. Bad, soverom, stuer, kjellere, innvendige vegger og i/rundt klimaanlegg og varmeenheter er også kjent for å tiltrekke seg maur.

 

Eliminer vannkilder

Å redusere fuktighet og stående vann rundt hjemmet ditt kan bidra langt for å forhindre maur. Reparer utette rør, og kontroller rutinemessig under vasker for områder med fuktighet. Vurder å bruke en avfukter i fuktige kjellere, krypkjeller eller loft. Utenfor, sørg for at nedløp og takrenner fungerer som de skal, slik at vannet renner bort fra boligens fundament.

 

Eliminer matkilder

Å holde kjøkkenet ryddig vil bidra til å motvirke maur fra å komme innendørs. Tørk av benken og fei gulv regelmessig for å eliminere smuler og rester fra søl. Oppbevar mat i lukkede sikre beholdere, og oppbevar moden frukt i kjøleskapet. Tørk av klebrige krukker, spesielt alle som inneholder honning, sirup, brus eller andre søtsaker. Til slutt, bruk lokk på søppelbøtter og kast søppel regelmessig.

 

Fjern maten til kjæledyrene dine

Katter, hunder og andre kjæledyr kan utilsiktet invitere maur inn i hjemmet ditt. Mat- og vannskålene deres er et lokkemiddel for skadedyr, så sørg for å holde kjæledyrskålene rene og rydde opp i mat eller vann som søles umiddelbart. Velg å lagre tørr kjæledyrmat i en forseglet plastbeholder i stedet for papirposene de ofte kommer i, som maur og andre skadedyr lett kan få tilgang til. Inspiser hunde-/kattedører for å sikre at skadedyr ikke kan komme gjennom. Husk at maur kan passe gjennom selv de minste åpningene.

 

Blokker av eller eliminer tilgangspunkter

Ta deg tid til å inspisere utsiden av hjemmet ditt for enkle tilgangspunkter. Trær og busker bør trimmes vekk fra hjemmet, da grener kan gi maur motorveier innendørs. Forsegle eventuelle sprekker og sprekker på utsiden av hjemmet med silikonmasse, og vær spesielt oppmerksom på områder der bruksrør kommer inn.

 

Bruk riktig metode

Uten riktig metode, kunnskap og verktøy. Kan det å kjempe mot maur være en vanskelig kamp. Hva verre er, en infestasjon kan fortsette å vokse hvis den ikke blir riktig behandlet. Noen arter av maur kan forårsake alvorlig skade på eiendom (som stokkmaur). Selv om arten som anses mest som plagsom. Kan maur faktisk forurense maten vår.

 

Finner du maur i hjemmet ditt, og føler at du ikke kan klare kampen selv. Kontakt en autorisert skadedyrspesialist med en gang. De vil være i stand til å identifisere maurarten, oppdage sannsynlige inngangspunkter og bestemme et effektivt behandlingsforløp.

Ønsker du å kjøpe effektive maurmiddel, se skadedyrproffen.no

Leave a Comment