Reisetips for veggedyr våren

 

Følg disse trinnene for å unngå å ta med veggedyr hjem fra ferie denne våren

Etter den bitre vinterkulden er folk over hele landet ivrige etter å pakke sekken og dra til varmere destinasjoner denne våren. Men før moroa i solen begynner, er det viktig å være oppmerksom på én skadedyr du ikke vil ha gjemt i bagasjen på hjemturen: veggedyr. Veggedyr er gode haikere, noe som betyr at hvis du ikke er forsiktig, er kanskje ikke gode minner og brunfarge de eneste suvenirene du tar med deg hjem fra vårferien.

Hvordan “haike” veggedyr?

Veggedyr har ikke vinger og kan derfor ikke fly; det hindrer dem imidlertid ikke i å reise nær og fjern med sine utmerkede haikeferdigheter, ofte gjemt i kofferter, esker og sko. Veggedyr er kjent som gode reisende på grunn av deres evne til å overleve i midlertidige habitater som ryggsekker og personlig bagasje, samt under seter i biler, busser og tog.

Selv om veggedyr vanligvis finnes i sengetøydeler som madrasser og springfjærer, kan de også gjemme seg i sprekker på senger, tapeter, møbeltrekk, bilderammer, elektriske bryterdeksler og møbler; derfor er de ikke alltid lette å gjenkjenne.

De fleste reisende kan forvente at veggedyr bare er et problem på hoteller. Skadedyrforeningens 2018 Bugs uten begrensninger studier har funnet ut at disse skadedyrene er enda mer utbredt i hjem og leilighetsbygg. Vårreisende som velger å bestille overnatting gjennom hjemmedelingstjenester, bør fortsatt være på utkikk etter veggedyr. Uansett hvor du bor, følg disse tipsene for å forebygge veggedyr for å sikre en bekymringsfri ferie:

Når du ankommer destinasjonen:

  • Før du pakker ut, sjekk hele rommet nøye, inkludert bak sengen, under lysene og inne i kommoder, skuffer, sofaer og stoler.

 

  • Trekk tilbake lakenet og inspiser madrassens sømmer og fjærer, spesielt i hjørnene, for pepperlignende flekker, flekker eller veggedyrskinn.

 

  • Plasser koffertene dine i en plastsøppelsekk så lenge turen varer, slik at veggedyr ikke kan bo der før du drar.

 

  • Ikke plasser bagasjen på polstrede overflater. Det tryggeste stedet er på toppen av et bad eller bagasjerom midt på et flislagt gulv etter en grundig inspeksjon. Ikke bruk bagasjehyllen hvis den har hule ben, hvor veggedyr kan gjemme seg ute av syne.

 

Hvis du mistenker at rommet ditt er forurenset, informer ledelsen og be om å bytte rom umiddelbart. Sørg for å unngå rom nær og over eller under den mistenkte angrepet, siden veggedyr lett kan flytte og spre seg fra rengjøringsvogner, bagasje og til og med vegguttak.

Når du kommer hjem

  • Sjekk bagasjen ute før du tar dem med hjem.

 

  • Før du oppbevarer støvsugeren, legg den vekk. En klesdamper er best fordi den kan drepe veggedyr eller egg som har blitt med deg hjem.

 

  • Vask og tørk alle klærne dine, også ubrukte, på varmesykluser.

 

  • Oppbevar tøyet i en forseglet plastpose frem til transport.

 

Hvis du mistenker at du kan ha tatt med veggedyr hjem etter turen, kontakt en autorisert skadedyrbekjemper så snart som mulig Når veggedyr kommer inn i hjemmet ditt, vil de raskt bli et hjem og svært vanskelig å bli kvitt.

Leave a Comment