Fascinerende musefakta du ikke visste

 

Husmus er et av de vanligste skadedyrene vi har, så det er ingen overraskelse at mange huseiere har opplevd angrep på et eller annet tidspunkt. Siden mus er så vanlige, tror du kanskje at du allerede vet om dette husholdningsskadedyret, men tro om igjen!

mus i veggen

Her er åtte fascinerende fakta om musen som du sannsynligvis ikke visste:

1. Hvis du har et museangrep, kan du være trygg på at du ikke er alene.

Hver vinter invaderer mus og andre gnagere hjem. Mus kommer vanligvis inn i hjemmene våre mellom oktober og februar, på jakt etter mat, vann og ly mot kulden.

2. Mus er veldig sultne.

Til tross for deres bittesmå kropper (og enda mindre mager!), spiser mus 15 til 20 ganger om dagen. På grunn av deres hyppige spisevaner foretrekker de å bygge hjemmene sine i nærheten av matkilder.

3. De er små gymnaster.

Mus er gode hoppere, klatrere og svømmere. Faktisk kan mus hoppe en fot opp i luften, slik at de enkelt kan klatre opp på kjøkkenbord eller pantry for å få tilgang til mat. For å forhindre at mus og andre skadedyr kommer inn i maten din, oppbevar alle matvarer i harde plastbeholdere med et lufttett lokk.

4. …og lille Houdinis!

Mus kan presse seg gjennom åpninger på størrelse med en krone. Dette betyr at en liten sprekk eller åpning på utsiden av hjemmet ditt (for eksempel hvor rør kommer inn) er som en åpen dør for mus. Hindre mus fra å komme inn i hjemmet ditt ved å forsegle utvendige åpninger med silikonforsegling. Du kan også fylle hull og hull inne i hjemmet ditt med stålull.

5. De har relativt kort levetid.

I naturen lever mus vanligvis omtrent fem måneder, hovedsakelig på grunn av rovdyr som katter, slanger og rever. I et laboratorium kan mus leve i to år.

6. De sprer flere bakterier enn du aner.

Selvfølgelig vet du at mus kan spre sykdommer som Hantavirus og Salmonella, men det er bare begynnelsen. Faktisk kan mus til og med bære 200 menneskelige patogener!

7. Mus er ikke pottetrent.

Ok, så du visste det. Men visste du at en husmus produserer mellom 40 og 100 avføring om dagen? I tillegg frigjør husmus kontinuerlig mikrodråper med urin når de reiser gjennom territoriet deres hver dag.

8. En mus kan bli mange mus … raskt!

En kvinnelig husmus kan føde når hun bare er to måneder gammel, og de er i stand til å føde et dusin babyer hver tredje uke. Det betyr at hun kan få 150 unger på ett år! Hvis du ser en mus i hjemmet ditt, er det trygt å si at det er flere, eller det kommer snart. Det er best å kontakte en autorisert skadedyrbekjemper før du fårfor å få angrepet under kontroll.

Leave a Comment