Hvordan bli kvitt mus i veggene: bli kvitt mus på loftet

 

Selv om det finnes flere arter av mus i naturen, heter husmusen et passende navn på grunn av dens tendens til å søke ly i hus, spesielt i vegger og på loft. Voksne husmus er vanligvis pulvergrå i fargen med kremfargede mager og kan være 2,5-3,75 tommer lange. Til tross for deres lille utseende, er husmus godt kjent for deres tilpasningsevne til tøffe forhold og rask reproduksjon. En kvinnelig husmus er i stand til å produsere 35 babyer hvert år. Les videre for å lære mer, inkludertding infgod ormasjon har bli kvitt mus inne din veggene eller loftet.

risikoene

Husmus som invaderer hjemmet ditt er uunngåelig. I tillegg til å være en plage, kan gnagerangrep også utgjøre en rekke alvorlige helserisikoer. Husmus kan bære bakterier, spre sykdom og forurense mat. Partikler av deres avføring og urin kan bli luftbårne, ytterligere spre sykdom og forårsake astma eller allergisymptomer. Fordi husmus gjør avføring ofte, kan avføringen raskt samle seg i skjulte rom i hjemmet ditt, for eksempel vegg- og loftrom.

Husmus kan ubevisst ta med seg andre skadedyr, inkludert lopper, flått, midd og lus, de kan også bringe bakterier og sykdommer inn i hjemmet ditt.

Hvis du mistenker museangrep i hjemmet ditt, må du passe på å se etter tegn på aktivitet, for eksempel avføring, urinflekker eller skadede matbeholdere. Vi anbefaler å kontakte en fagperson passende fjerne av musene medpå veggens, loftets, og andre deler av huset. Hvis du eller et medlem av familien din begynner å vise symptomer på en gnagerelatert sykdom, oppsøk lege umiddelbart.

Tips for forebygging

Heldigvis kan huseiere iverksette flere tiltak for å forhindre museangrep i områder som vegger og loft.

Mus kan passe inn i en plass så liten som en krone, så det er viktig å tette eventuelle hull eller sprekker i hjemmet ditt som kan tillate dem å komme inn. Å installere dørhåndtak på ytterdører, reparere skadede skjermer, beskytte skorsteinsventiler og åpninger, tette sprekker og hull på utsiden av hjemmet, og erstatte løs mørtel og støder alle bidrar til å eliminere potensielle inngangspunkter utenfra. å bruke.

I tillegg til å blokkere innganger, er det også viktig å eliminere mat-, vann- og huslyressurser som kan tiltrekke mus inn i hjemmet. Oppbevar mat i lufttette beholdere, kast søppel regelmessig, hold garasjer og garderober ryddig, sørg for at loft og krypkjeller er godt ventilerte og tørre, oppbevar ved minst 20 fot fra huset, og hold busker godt trimmet. Ved å følge disse enkle tipsene kan huseiere redusere sjansen for at mus invaderer hjemmet deres på jakt etter mat eller ly.

Varselskilt

Det er noen nøkkeltegn som kan indikere at du har mus i eller rundt hjemmet ditt. Du kan begynne å finne ruinene deres. Husmuseskitt kan være mykt og fuktig eller tørt og fast. Avføring måler omtrent 2-5mm i lengde og er vanligvis stangformet med spisse ender. Husmusurin har også en tydelig ammoniakklukt, som kan være en klar indikasjon på at hjemmet ditt har uønskede inntrengere.

Når husmus beveger seg rundt i hjemmet ditt, er bevis på bevegelsene deres lett å få øye på. Gnagere bruker vanligvis de samme rutene når de beveger seg, noe som gjør det enkelt å se sporene etter gnisningsmerker, avføring og poteavtrykk. En husmuss forføtter etterlater spor med fire tåer og bakføtter femtåede spor, mens kroppen etterlater fete gnistremerker på veggene den beveger seg langs.

Husmus kan også etterlate fingeravtrykk rundt hjemmene, som kan være grove eller glatte. De lager også hull i materiale som isolasjon og kan spise frø, korn eller insekter de finner i hjemmet ditt. Selvfølgelig, hvis du noen gang ser en ekte mus i hjemmet ditt, er sjansen stor for at den bare er en av mange som gjemmer seg ute av syne.

Behandling

Hvis du mistenker at du har et husmusangrep, sørg for å søke profesjonell hjelp med en gang. Lisensierte skadedyrbekjempere er opplært til å vite hvordan man gjør det raskt og sikkert bli kvitt mus i veggene dine, lofteller noe annet sted i hjemmet ditt.

 

Leave a Comment