Skjeggkre – Guide

SkjeggkreSkjeggkre: En irriterende, men håndterbar utfordring

Skjeggkre, et lite, vingeløst og ufarlig kryp, har brukt flere hundre millioner år på å nå våre breddegrader. Selv om de er ufarlige for mennesker og kjæledyr, er mange ubehagelige med å ha skjeggkre i hjemmet. Derfor er det viktig å vite hvordan man kan håndtere dem effektivt.

Hva er skjeggkre?

Skjeggkre er kjennetegnet av lange antenner, haletråder og behåring. De kan bli 15-19 mm lange og kan leve i opptil syv år. Skjeggkre lever kun innendørs i Norge og trives best i fuktige miljøer. De liker stivelse og karbohydratrik føde, og kan finnes i tapetkanter og bak lister.

Hvordan håndtere skjeggkre?

For å kartlegge og påvise mengden skjeggkre anbefales det å bruke limfeller i de rom der skjeggkreene er blitt oppdaget. Ved store mengder skjeggkre bør et skadedyrfirma kontaktes for å utføre en bekjempelse.

Nye bekjempelsesmetoder

Nye bekjempelsesmetoder er utviklet sammen med Folkehelseinstituttet og en faggruppe fra skadedyrbransjen. Metodene tar knekken på 90% av bestanden innen ti uker. En effektiv metode er bruk av forgiftet åte lagt ut punktvis langs veggene i boligen. Én punkt åte per kvadratmeter bolig er anbefalt.

Konklusjon

Selv om skjeggkre kan være irriterende, er det viktig å huske at de er håndterbare. Ved å ta affære med én gang og bruke effektive metoder, kan du redusere og kontrollere skjeggkrebestanden i hjemmet ditt.

Leave a Comment