Sjælden rottesygdom

I forbindelse med det kraftige skybrud over København d. 2. juli 2011, blev en ældre herre på 62 år smittet med den farlige rottesygdom leptospirose, også kaldet Weils sygdom, som små tre uger senere kostede ham livet.

Det kraftige skybrud medførte at der kom vand i hans kælder og i vandet lå der døde rotter samt rotte afføring og urin, som derigennem overførte smitten (bakterien) til manden, som inden da ikke var svækket.

Heldigvis er leptospirose en meget sjælden sygdom. Symptomerne er feber, kulderystelser, hovedpine, gulsot og senere kan smitten medfører alvorlige skader på vitale organer som fx lunger og nyre, såfremt man ikke behandles med bl.a. penicillin så hurtig som muligt.

Bakterien spredes via blodbanerne, hvor den trænger ind i kroppen via rifter og sår i huden. Den kan efter sigende ikke overføres ved rottebid eller ved kontakt med døde rotter.  Inkubationstiden er normalt mellem 5 til 14 dage og symptomerne kan minde om influenza.

Husk derfor altid at beskytte dig med gummistøvler, lange handsker og andre værnemidler når der rengøres og ryddes op efter et skybrud og oversvømmelse samt afslut det hele med et bad.

Vand i kælder - Rottesygdomme


Posted in: Rotter

Om forfatteren:

Forsøger at komme med gode råd til bekæmpelse af skadedyr. Motivationen til at hjælpe andre, kom da jeg flyttede ind i en lejlighed, hvor der kravlede ca. 1 cm store sølvfiskpå køkkenbordet.... Skriv endelig din egen erfaring med bekæmpelse af skadedyr under hvert indlæg. Sammen kan vi nemmere bekæmpe skadedyr, hvilket er vores hensigt med at skabe en blog til bekæmpelse af skadedyr og udveksling af erfaringer.

Skriv kommentar