Warning: preg_match_all() expects parameter 2 to be string, object given in /var/www/skadedyr.org/public_html/wp-includes/functions.php on line 4313

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, object given in /var/www/skadedyr.org/public_html/wp-includes/functions.php on line 4318

Warning: mb_substr() expects parameter 1 to be string, object given in /var/www/skadedyr.org/public_html/wp-includes/functions.php on line 4318
Mosegrise - Mosegrise og muldvarpe i haven - Saks eller fælder


Mosegrise – Bekæmpelse og udseende

Bekæmpelse af mosegrise

Mosegrisen (Arvicola Terrestris) eller vandrotten kan blive op til 20 cm lang plus en hale på 10 cm. Mosegrisen ligner ikke en rotte. Mosegrisen er en dygtig svømmer og bor helst i fugtigt terræn. Ligesom muldvarpe graver mosegrise tunneler under jorden og skyder muldskud op. Det kan være svært at se, om skuddene i din have skyldes mosegrise eller muldvarpe, men hvis der er åbne huller i jorden mellem muldskuddene, er der oftest sikkert tale om mosegrise. Hvis der også er gnavet i dine planter og rødder i haven, kan du være sikker på, at der er tale om mosegrise. Mosegrise kan rasere en hel køkkenhave, så der kun er den grønne top tilbage af gulerødder og radiser, når du høster dine grøntsager. Mosegrise kan også gnave rødderne på frugttræer og frugtbuske helt over. Læs mere om skadedyrsbekæmpelse.

Mosegris død - Arvicola Terrestris

Hvordan bekæmpes mosegrise?

Mosegrise kan fanges med samme slags saks, som man fanger muldvarpe med. Saksen minder lidt om en gammeldags bjørnefælde. Når den smækker i, brækkes mosegrisens rygsøjle, og mosegrisen dør med det samme. Der findes også almindelige fælder af krydsfiner, som blot indfanger mosegrisen, men ikke dræber den. Det betyder, at man bagefter skal aflive dyret eller køre det meget langt væk fra ens egen have. Alle har lov til at benytte fælder til bekæmpelse af mosegrise.

Mosegrise skadedyrsbekæmpelse

Bekæmpelse af mosegrise kan også foregå på den måde, at en skadedyrsbekæmper lægger æbler eller majs med gift ned i gangene. Ved bekæmpelse med gift er det dog meget vigtigt at fjerne de døde dyr, så de ikke efterfølgende bliver spist af ræve, grævlinger og rovfugle, som dermed også bliver forgiftet. Som noget forholdsvist nyt er de autoriserede skadedyrsbekæmpere begyndt at anbringe små pellets i mosegrisenes gange. Efter nogle få timer udvikles fosforbrinte, der kvæler mosegrisene. Ofte vil mosegrisene dog blot grave nye gange for at komme væk fra den ildelugtende gas. Der har været eksempler på, at det virker at lede udstødningsgas fra en bil eller traktor ned i gangene, men metoden er ikke helt sikker.

Mosegris fælder i haven


Posted in: Mosegrise

Om forfatteren:

Forsøger at komme med gode råd til bekæmpelse af skadedyr. Motivationen til at hjælpe andre, kom da jeg flyttede ind i en lejlighed, hvor der kravlede ca. 1 cm store sølvfiskpå køkkenbordet.... Skriv endelig din egen erfaring med bekæmpelse af skadedyr under hvert indlæg. Sammen kan vi nemmere bekæmpe skadedyr, hvilket er vores hensigt med at skabe en blog til bekæmpelse af skadedyr og udveksling af erfaringer.

2 Comments on "Mosegrise – Bekæmpelse og udseende"

Trackback | Comments RSS Feed

 1. David Olesen siger:

  Jeg har selv en kolonihave med jordknolde i haven og jeg har lidt svært ved at se, om det enten er fra muldvarper eller mosegrise.

  Min nabo siger det er mosegrise, men lever de i en kolonihave? Jeg tror selv det er muldvarper.

  Tak for en fin artikel og jeg tror jeg vil tage fat på skadedyrsbekæmper og få ham til løse problemet.

  • Charlotte siger:

   Mosegrise løber i gange så store som knytnæver,..!!
   Det et den måde jeg kan kende forskel på dem….!
   God jagt Charlotte

Skriv kommentar