Hvad er et skadedyr?

Skadedyr generelt

Skadedyr er en fællesbetegnelse for dyr, som generer mennesker eller ødelægger menneskers ejendom. Blandt skadedyrene findes både insekter, mider, snegle, fugle og pattedyr. I de senere år har der været et stigende antal rotter i kloakker og kældre.

Skadedyr i haven

De fleste haveejere kender også til problemer med mosegrise og muldvarpe, som graver tunneler under græsplænen og raserer køkkenhaven med muldvarpeskud.

Skadedyr indendørs

Indendørs kan kakerlakker udgøre en stor sundhedsrisiko som smittebærere. Én kakerlak kan blive til 100.000 på et år, så det er vigtigt at reagere hurtigt på kakerlakker i hjemmet. Mus og rotter kan ødelægge boligen ved at gnave i ting, herunder elektriske installationer, og de kan også være en ubehagelig smittekilde. En rotte kan f.eks. have 40 forskellige sygdomme, hvoraf to er dødelige for mennesker, og den kan klemme sig gennem en sprække på kun 17 mm. Også tilstedeværelsen af myrer og sølvfisk kan være en stor plage. Myrer kan ødelægge trægulve ved at bygge bo i isoleringsmaterialet mellem fundament og gulv. Hvepsen er ikke et skadedyr i sig selv, men et hvepsebo kan være til stor gene i løbet af sommeren, når hvepsene er på udkig efter søde sager. Skadedyr er mere udbredt i danske hjem, end de fleste mennesker tror. Mere end hver tiende dansker har haft besøg af rotter i hjemmet, og næsten halvdelen af alle husstande har haft problemer med sølvfisk.

 

Bekæmpelse skadedyr indendørs

Forekomsten af skadedyr indendørs kan i vid udstrækning forebygges, men der findes også en lang række effektive måder at bekæmpe dem på, når de først har gjort deres indtog i hjemmet. Ved at forebygge og bekæmpe skadedyr kan du spare dig selv for meget besvær og for den store økonomiske belastning, det kan være at udbedre de skader, som skadedyrene forvolder. Du undgår også at løbe den helbredsrisiko, som er forbundet med langt de fleste skadedyr.


Om forfatteren:

Forsøger at komme med gode råd til bekæmpelse af skadedyr. Motivationen til at hjælpe andre, kom da jeg flyttede ind i en lejlighed, hvor der kravlede ca. 1 cm store sølvfiskpå køkkenbordet.... Skriv endelig din egen erfaring med bekæmpelse af skadedyr under hvert indlæg. Sammen kan vi nemmere bekæmpe skadedyr, hvilket er vores hensigt med at skabe en blog til bekæmpelse af skadedyr og udveksling af erfaringer.

Skriv kommentar