Warning: preg_match_all() expects parameter 2 to be string, object given in /var/www/skadedyr.org/public_html/wp-includes/functions.php on line 4313

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, object given in /var/www/skadedyr.org/public_html/wp-includes/functions.php on line 4318

Warning: mb_substr() expects parameter 1 to be string, object given in /var/www/skadedyr.org/public_html/wp-includes/functions.php on line 4318
Hvordan fjernes et hvepsebo eller hvepse i jorden?


Fjernelse af hvepsebo

Hvepse – eller gedehamse, som de også kaldes – har sorte og gule markeringer og en karakteristisk krop.

Hos den store gedehams bliver arbejderne op til 2,5 cm lange, mens de mere almindelige arter bliver 12-14 mm.

Gedehamsesamfundet består af dronninger, hanner og arbejdere i et fælles bo. Hvepseboet er som regel kugleformet og bygget af et papiragtigt materiale, som gedehamsene selv fremstiller af afraspede træfibre, som de tygger og blander med spyt. Træet får de fat i ved at gnave i gamle stolper, grene og lignende.

Hvepse og fjernelse af hvepsebo

Hvepsebo

Hvepseboet kan være placeret i jorden i gamle musereder eller muldvarpegange, men kan også hænge i buske, hule træer, under tagudhæng eller på lofter. Gedehamse er mere et irritationsmoment end egentlige skadedyr. De kan dog være en plage for mennesker, hvis deres bo er for
tæt på menneskers bolig.

Fjerne hvepsebo

Man kan godt selv stå for hvepsebekæmpelse, men det er nemmere at tilkalde en professionel skadedyrsbekæmper. Hvepseboet kan nemlig være svært at komme i nærheden af uden at få hvepsestik, og det kan være placeret et sted, hvor man ikke så nemt kan komme til det, f.eks. i en hulmur eller mellem inderbeklædning og yderbeklædning i sommerhuse og kolonihavehuse.

Forsommeren er et godt tidspunkt at fjerne et hvepsebo, fordi boet endnu ikke er blevet alt for stort. Fjern hvepseboet om aftenen, når hvepsene er mindre aktive og aggressive end om dagen.

Hvis boet er frithængende, sprøjtes der først direkte op i boets indgangshul med en spray, der lammer og dræber insekterne. Det skal være en spray, der er beregnet til brug mod flyvende insekter, og som indeholder pyrethrin.

Hvis hvepseboet er skjult bag bygningsdele eller i jorden, skal der pudres med insektgift ved indgangen til boet. De store gedehamse er også aktive om natten og har et kraftigere stik end de mindre gedehamse, så her skal man overveje nøje, om man selv vil stå for at fjerne hvepseboet, eller om man vil overlade det til en professionel skadedyrsbekæmper.


Posted in: Insekter

Om forfatteren:

Forsøger at komme med gode råd til bekæmpelse af skadedyr. Motivationen til at hjælpe andre, kom da jeg flyttede ind i en lejlighed, hvor der kravlede ca. 1 cm store sølvfiskpå køkkenbordet.... Skriv endelig din egen erfaring med bekæmpelse af skadedyr under hvert indlæg. Sammen kan vi nemmere bekæmpe skadedyr, hvilket er vores hensigt med at skabe en blog til bekæmpelse af skadedyr og udveksling af erfaringer.

2 Comments on "Fjernelse af hvepsebo"

Trackback | Comments RSS Feed

  1. Sofie siger:

    God artikel med nyttig information.
    Jeg har også haft et hvepsebo, som var skjult bag mine underbrædder i tagudhænget. Her ringede jeg til http://www.hvepsebo-fjernelse.dk, som netop bekæmpede hvepseboet med pudder, som i beskriver i artiklen.

    Jeg kunne dog godt tænke mig at vide, hvilket stof dette pudder indeholder? (ligesom Jeres indlæg pointerer, at insektsprayen indeholder pyrethrin)…

  2. Efter fjernelsen af et hvepsebo vil de arbejder-hvepse, som har været ude at arbejde, komme tilbage til der, hvor boet var. Når boet er væk, bliver de forvirret og kan begynde at strejfe om i større områder af huset og havet. Uden bo dør de efter et par uger, men i de uger vil de være yderst agressive. Det kan derfor være en god idé at stille en fælde op, der hvor boet før var, så man kan få fanget og dræbt de strejfende arbejdere. Her http://friforhvepse.dk/?p=13 er eb guide som viser trin for trin hvordan fælden kan bygges ud af en sodavandsflaske.

Skriv kommentar