Warning: preg_match_all() expects parameter 2 to be string, object given in /var/www/skadedyr.org/public_html/wp-includes/functions.php on line 4313

Warning: strpos() expects parameter 1 to be string, object given in /var/www/skadedyr.org/public_html/wp-includes/functions.php on line 4318

Warning: mb_substr() expects parameter 1 to be string, object given in /var/www/skadedyr.org/public_html/wp-includes/functions.php on line 4318
Kakerlakker - Bekæmpelse og fjernelse af kakerlakker i køkken


Bekæmpelse af kakerlakker

I Danmark findes der tre slags kakerlakker.

Tyske kakerlakker

Den tyske kakerlak er den mest udbredte. Den har vinger, men kan ikke flyve. Den er altædende og søger efter føde om natten. Om dagen gemmer den sig i sprækker og revner. Den tyske kakerlak foretrækker en temperatur mellem 25 og 33 grader og findes især i køkkenet bag på hvidevarer, ved hånd- eller køkkenvasken og lignende lune steder.

Brunstribede kakerlakker

Den brunstribede kakerlak er efterhånden blevet mere almindelig og har det bedst ved en temperatur på 25 til 30 grader. Til forskel fra de to førstnævnte kakerlakker kan den brunstribede kakerlak klare sig i tørre rum.

Orientalske kakerlakker

Den orientalske kakerlak er ikke så almindelig. Den foretrækker en temperatur på 20 til 25 grader og findes de samme steder som den tyske kakerlak.

Kakerlakker er nataktive og bærer en lang række alvorlige sygdomme, bl.a. salmonella, dysenteri, mave- og tarmkatar og tyfus, og deres ekskrementer er årsag til både eksem og astma. Kakerlakkers formering sker via æglægning. I løbet af et par måneder udklækkes fra 10 til 40 nymfer. Én kakerlak kan blive til 100.000 i løbet af et år, så det er vigtigt at komme i gang med bekæmpelse med det samme. Det er heldigvis ret nemt at bekæmpe kakerlakker.

Kakerlakker - Dubia

Kom af med kakerlakkerne ved at kontakte en skadedyrsbekæmper

Skadedyrsbekæmperen sprøjter med et giftstof, som er blandet op med vand. Når vandet fordamper, bliver kun de små giftkrystaller tilbage. Kakerlakkerne optager giften, når de vasker sig på samme måde som en kat, og i løbet af en uge eller mindre dør de.
Der findes også en række gør det selv-produkter, men hvis kakerlakkerne først har fået fodfæste, kan det være meget svært at klare problemet selv. Man kan gardere sig mod kakerlakker ved at forsegle de potentielle indgangssteder og de åbninger, hvor kakerlakkerne kan gemme sig. Mad bør opbevares i beholdere, og sørg for, at der ikke ligger madrester nogen steder. Selv kæledyrenes mad bør fjernes om natten.


Posted in: Kakerlakker

Om forfatteren:

Forsøger at komme med gode råd til bekæmpelse af skadedyr. Motivationen til at hjælpe andre, kom da jeg flyttede ind i en lejlighed, hvor der kravlede ca. 1 cm store sølvfiskpå køkkenbordet.... Skriv endelig din egen erfaring med bekæmpelse af skadedyr under hvert indlæg. Sammen kan vi nemmere bekæmpe skadedyr, hvilket er vores hensigt med at skabe en blog til bekæmpelse af skadedyr og udveksling af erfaringer.

1 Comment on "Bekæmpelse af kakerlakker"

Trackback | Comments RSS Feed

  1. Kurt Jacobsen siger:

    De kakerlakker, der er vist på billedet, er ikke skadedyrskakerlakker, men derimod argentinske kakerlakker (Balptica dubia), som ikke kan trives og overleve i en almindelig dansk husholdning. Derfor er de meget populære i terrariehobbyen, hvor de bruges meget som foderdyr til insektædende krybdyr og lignende.

Skriv kommentar